Rendezvény

Moszkvai Patriarchátus Orthodox Kórusa

2018. december 16., vasárnap 19:00

Leírás:

Világhírű férfikórus, a  MOSZKVAI  PATRIARCHÁTUS  KÓRUSA


A régizene kedvelők nagy örömére, 2018.december 15-19. között Magyarországon vendégszerepel a Moszkvai Patriarchátus Kórus, az ősi pravoszláv egyházi zene világszerte elismert, egyik legautentikusabb előadója.Fellépnek Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen, Győrben és Budapesten.
Műsorukban szerepel 16-17. századi bizánci egyházzene, valamint egyes helyszíneken elhangzanak 19.századi nagy orosz szerzők (Rachmaninov, Csajkovszkij, stb) művei és régi orosz népdalok feldolgozásai is. Az együttes szívesen látott, állandó vendége a nagy nyugati zenei fesztiváloknak, sőt óriási sikerrel szerepeltek már a New-York-i Lincoln Centerben is.
A kórust 1983-ban alapította Anatoly Grindenko karmester, zenetörténész, teológus, viola da gamba szólista a Trotse-Sergieva Lavra (volt Zagorsk-i) teológiai akadémia és papnevelde diákjaiból azzal a céllal, hogy újra felfedezzék és a közönséggel megismertessék az ősrégi kéziratokban fellelhető, vagy éppen az évszázadokon át ismeretlenség homályában lapuló alkotásokat.
A hallgatóságot a világ minden táján lenyűgözi a kórus egyedülállóan fenséges, archaikusan tiszta hangzása, és az az átszellemültség, amely már szinte egy évszázadokkal ezelőtti titokzatos zenei misztériumra nyit ablakot

Jegyár:

október 25-ig: 1 - 15 sor 4950 Ft,
16 - 26 sor 4690 Ft,
október 26-tól: 1 - 15 sor 5250 Ft,
16 - 26. sor 4990 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a szegedi Filharmónia irodájában és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban ^^, valamint a www.jegy.hu weboldalon.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya